Staj, İş Olanağı ve Şirket Eğitimi Duyuruları

Deprem Etkisi Altındaki Binaların Değerlendirilmesi ve Güçlendirilmesine dair Tasarım Kursu

19.04.2024

Bakanlık  tarafından uzaktan eğitim portalı üzerinden çeşitli meslek kuruluşlarına, belediyelere, üniversitelere, yapı denetim şirketlerine ve kamu kurum/kuruluş personeline asenkron olarak verilecek ‘Deprem Etkisi Altındaki Binaların Değerlendirme, Onarım ve Güçlendirilmesine İlişkin Tasarım Kursu Eğitimi' ne dair bilgiler ekteki yazılarda verilmiştir.

Eğitim kayıtları ve eğitim içerikleri akademi.csb.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecektir. İlgilenen öğrencilerimize duyurulur.

Eğitim afişine erişmek için tıklayınız.

Eğitim içeriğine erişmek için tıklayınız.

Ücretsiz Mekatronik Uzmanlık Eğitimi Duyurusu

19.04.2024

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın destekleriyle, Eskişehir Sanayi Odası ve Festo TR firması iş birliğinde Mekatronik Uzmanlık Programı gerçekleştirilecektir.

Dijital dönüşüm konularıyla mekanik ve elektronik sistemlerde bakım ve onarım temelli eğitimlerin verileceği program için son başvuru tarihi 25 Nisan 2024'tür.

Katılımcıların istihdam edilebilirliklerinin ve mesleki niteliklerinin artırılması amacıyla ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan 20 günlük Mekatronik Uzmanlık Programı 30 Nisan – 25 Mayıs 2024 tarihleri arasında Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (ESO – Akademi)'de uygulanacaktır.

İlgilenen öğrencilerimizin ekteki yazıyı incelemesi ve belirtilen link üzerinden başvuru yapması gerekir.

DUYURULUR.

Eğitim duyuru bağlantısına erişmek için tıklayınız.

Vitra Karo Tarafından Verilecek Eğitim İlanında Güncelleme

2.04.2024

Değerli öğrenciler daha önce ilan edilen ve Vitra Karo tarafından verileceği duyurulan eğitim için başvuru süresi uzatılmış ve yapılacak eğitimin içeriği netleştirilmiştir. İzleyen linkten güncel durumu inceleyebilirsiniz.

Eğitim bayram sonrasındaki haftada başlayacaktır.

Duyurulur.

Bölümümüz 3. ve 4. Sınıf Öğrencileri için Duyuru (Vitra Karo Eğitimi)

26.03.2024

·        Eczacıbaşı Vitra Karo şirketi tarafından Nisan ayının ilk haftasından başlayarak yaklaşık 10 hafta süreyle ESOGÜ Kimya, Metalurji ve Endüstri Mühendisliği öğrencilerine seramik üretimi ve süreçleri konusunda detaylı eğitimler  verilecektir. Bu eğitimler 3 bölümün öğrencilerine aynı ortamda verilecek ve şirketin üst düzey yöneticileri tarafından, bölüm binamızdaki uygun bir sınıfta veya Suat Mirza konferans salonunda, gerçekleştirilecektir. Eğitimlerin Cuma günleri öğleden sonra olması planlanmaktadır. Eğitimin içeriği ve detaylar için ekteki dosyanın incelenmesi gerekir.

·        10 haftalık eğitim sonunda her katılımcıya firma tarafından onaylı katılım sertifikası verilecektir. Ancak firma isterse sertifika için bir çıkış sınavı yapması da mümkündür. Ayrıca eğitime katılınlar için yoklama alınarak eğitim sürekliliğinin sağlanması garantilenecektir.

·        Bu eğitime katılarak seramik sektörü hakkında detaylı bilgilere erişebilirsiniz. Bunlar gelecekte iş arama sürecinde işinize yarayacaktır. Ayrıca firma yöneticileri ile tanışma fırsatınız olacak, olası staj, bitirme ödevi desteği vb. konularda görüş alış verişi yapma şansınız olacaktır. Son olarak Vitra Karo, ilerde kendi bünyesinde çalışmak isteyecek mühendisleri, bu programdan geçenler arasından seçmeyi planladığını bildirmektedir. Dolayısıyla seramik sektöründe kariyer planlayan biri için bu eğitimin iyi bir fırsat olacağı açıktır.

Katılım için ekteki broşürde verilen linki izlemeniz gerekir.

Duyurulur.

Staj Defteri ve Raporu Teslimi Hk. (Ara Dönem)

6.03.2024

Stajlarını elden teslim edecek öğrenciler Staj defterini, raporunu ve değerlendirme formunu dönemin ilk üç haftası Çarşamba ve Perşembe günleri bölüm sekreteri Gülden KAPLAN’a imza karşılığında teslim etmelidir.

İkinci bir seçenek olarak tüm belgelerini  esogu.endustri.staj@gmail.com adresine mail atabilir.

Doğuş Teknoloji “Geleceğe Giriş” Staj Programı ve İmkanı Hk.

14.02.2024

Doğuş Teknoloji'nin genç arkadaşlarımızın gerçek iş hayatını deneyimleyebileceği, okurken teknoloji dünyasındaki iş hayatında sorumluluklar üstlenmelerine fırsat tanıyan “Geleceğe Giriş” ismini verdiği bir staj programı bulunmaktadır. 2024 yılı için staj programı başvuru süreci başlamıştır. Staj programı ile ilgili detaylı bilgiye ve başvuru sayfasına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Staj Belgeleri Teslimi Hakkında

20.06.2021

Staj yapmak isteyen öğrencilerimiz, staj belgelerini bölüme staj başlangıç tarihinden 15 gün önce teslim etmelidirler. Staj belgelerini geç teslim eden öğrenciler için bu süre kısaltılamayacaktır.